Makale ve tez yazım sürecinde araştırmacıların en çok ihtiyaç duyduğu hizmet istatistiksel veri analizi danışmanlık hizmetidir. İstatistiksel veri analizi hizmetimiz 3 kategoriden oluşmaktadır.
- Planlama Süreci Danışmanlık Hizmeti
Bilimsel çalışmalarınızın planlama aşamasında eistatistik ekibi olarak sizlerin yanında yer alarak tüm süreçleri birlikte yönetmekteyiz. Araştırma sorularının ve hipotezlerinin oluşturulması sürecinde, güç analizi (power analizi) ile örnek genişliğinin belirlenmesinde, etik kurul raporlarının oluşturulmasında, veri toplama, veri girişi ve veri analizi süreçlerinde sizlere profesyonel hizmet sunmaktayız.
Planlama süreci araştırmacıların en çok yardıma ihtiyaç duyduğu süreçlerin başında gelmektedir. Örnek genişliği belirleme, belirlenen örnek genişliğine göre gruplarda yer alacak olan deneklerin rastgele gruplara atanması (randomizasyon teknikleri) sürecinde sizlere çözüm ortağı olarak hizmet vermekteyiz.
Veri toplama formları ve anketlerin tasarımı (survey monkey, Google form vb) ile veri giriş şablonlarının [IBM SPSS(.sav), Minitab (.mwx), Excel (.xlsx) vb] oluşturulması süreçlerinizi yürütmekteyiz. Veri analizi sürecinin en önemli ayağı olan verilerin toplanması ve veri girişlerinin yapılması ne kadar kusursuz ise analiz süreci de o oranda kusursuz gerçekleşecektir. Unutmayalım ki veri girişi çöp ise çıktı da çöp olacaktır!
2. Planlama Süreci Danışmanlık Hizmeti
Veri toplama ve veri girişi sürecinden sonra en önemli adım hipotezlerin test edilmesidir. Veri analizi sürecinde kullanılacak istatistiksel yönteme ait tüm varsayımlar (normallik testi, varyansların homojenliği, çoklu bağlantı problemi gibi) büyük bir titizlik ile incelenir. İncelenen varsayımların ardından parametrik yöntemler (ANOVA, bağımsız örnekler t testi, eşli örnekler t testi, Univariate, Multivariate gibi) ile parametrik olmayan yöntemler (Mann Whitney U testi, Runs testi, Wilcoxon testi, Kruskal Wallis testi, Friedman testi gibi) büyük bir titizlik ile uygulanır.
Veri analizi süreci içerisinde en sık karşılaşılan hatalardan biri de araştırmacı tarafından gerçekleştirilen literatür taraması sonucunda literatürde yar alan benzer çalışmalardaki istatistiksel analiz yöntemlerinin kendi veri setine uygulanmasıdır. Bu süreç içerisinde bizler sizlerin verilerine en uygun istatistiksel yöntemi seçip kusursuzca uygulamaktayız. Literatürde uygulanan ve üzülerek belirtmeliyiz ki hatalı istatistiksel teknikleri uygulamanızın önüne geçerek yayınınızın istatistiksel yöntem kısmının hakem sürecinden kusursuzca geçmesini sağlıyoruz.

Veri analizi sürecinde sizlerin isteklerinin yanında 15 yıllık tecrübemiz ile isteklerinize ilave olarak baka hangi testlerin yapılacağı noktasında da sizlere danışmanlık hizmeti vermekteyiz.

3. Raporlama ve Veri Görselleştirme Danışmanlık Hizmeti
Veri analizi sürecinden sonra en önemli adım raporlamadır. Veri analizi sonuçlarının (IBM SPSS, Minitab, R Project, IBM SPSS AMOS, LISREL, GPower vb) tez formatı ve makale formatına uygun olarak hazırlıyoruz. Uluslararası akademik camia tarafından kabul görmüş ileri düzey raporlama teknikleri ile sunmuş olduğumuz bu danışmanlık hizmeti içerisinde veri görselleştirme de önemli bir yer tutmaktadır.
Veri analizi sürecinde en öneli noktalardan biri de kuşkusuz veri görselleştirme sürecidir. Verileriniz makale ve tez formatlarına göre sizlerden gelecek olan dergi adı ve enstitü bilgisine göre formata uygun olarak hazırlanmaktadır. Hazırlanan grafikler dergilerin istediği formatta (EPS, TIFF, JPG, PNG) ve yüksek çözünürlükte sunulmaktadır. Veri görselleştirme süreçlerinde modern grafik çizim araçları kullanılmaktadır. Minitab, IBM SPSS, Swiff Chart, R Project, GapMinder, infografik görselleştirme vb. araçlar kullanılmaktadır.
Veri analizi süreci tamamlandıktan sonra her bir çalışmanıza ait bir ek analiz talep hakkınız olmaktadır. Veri analizi sürecinde kullandığımız lisanslı programlarımız IBM SPSS, Minitab, LISREL programları ile sizlere profesyonel hizmet sunmaktayız.


Tez ve makaleniz yayınlanana kadar tezimiz ve makalemizdir.